14 Ekim 2012 Pazar

Kayaköy Fethiye/Muğla


Actually before Kayaköy I should prepare a post about Saklı Kent, but I haven’t got photos yet. So you should conduct with Kayaköy. :)

Fethiye’deyken tek bir güne hem Saklı Kent’i hem de Kayaköy’ü sığdırabilirsiniz. Elinizi çabuk tutarsanız Kayaköy’de tam tur atıp bizim göremedğimiz şapeli bile görebilirisiniz :D

This old Opel as you see below, forsaken nearby the road. We met it, while we were trying to find old Kayaköy instead of new one.

Kayaköy’ü bulmaya çalışırken yolun kenarında bu terkedilmiş Opel’le karşılaştık. Yolumuza devam etmek yerine incelemek için durmamız çok zor bi karar değildi :D



         
This village’s specialty is being evacuated when the population exchange between Turkey and Greece happened. Kayaköy seems like a ghost town, because of absence of wooden window frames and doors.

Kayaköy’ün ne özelliği varmış?” derseniz, hemen açıklayayım. Cumhuriyetin ilanından sonra gerçekleştirilen mübadelede Rumlar tarafından boşaltılan köy, Yunanistan’dan gelen Türkler tarafından beğenilip yerleşilmemiş ve haliyke her boş kalan yerleşim yerinin başına geldiği gibi bütün evlerin tahta olan pencere pervazları ve kapıları çalınmış.
Burayı saat 19:00’a kadar gezebiliyorsunuz, çünkü şehrin aydınlatması yok. Girişi de 5 lira, ama sadan sağdan yürüyp giderseniz de “Hoop! Dur bakalım hemşerim nereye gidiyosun?” diyen de çıkmaz. Biz duyarlı turizm öğrencileri olarak bunu yapamadık, bence siz de yapmayın tabi :D Tarihi yerler ancak bu giriş ücretleriyle geleceğe aktarılabiliyor. Hatta ve hatta gidin bi “Müze Kart” edinin kendinize en iyisi. :D 






There is two church and one chapel in village, but we could only see churches. We couldn’t see chapel, although we really want to see. Because of extent of town and late hour.

Geç gittiğimiz için burda sadece kiliseleri ve o an için fark etmesek de çömlek yapım atölyesini gördük :D Şapel de şehrin öbür ucundaki tepede çok hoş görünüyordu; fakat hava kararmak üzere olduğundan gidip de dönememek vardı. :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder