15 Ağustos 2012 Çarşamba

Greece #7 Katokolon Port & Agios Andreas Beach

Katakolon Port is very important cruise station; not only for Katakolon, but also for Ancient Olympia. There are daily tours from Port to Ancient Olympia and almost all tourists which are visiting Ancient Olympia coming from this port via daily tours.

Hep gece gittiğimiz için gündüz gözüyle görmedim ama sakin güzel bir yer Katakolon. Cruise gemilerinin de uğradığı önemli bir de limana sahip. Liman sadece Katakolon'a değil günübirlik turlarla Olympia'ya da turist sağlıyor. Hatta Olympia'ya gelen turistlerin nerdeyse hepsi bu günlük turlarla geliyor diyebilirim size. Olympia esnafının yakındığı şeyse bu turlarla gelen turistlerin sadece antik şehri görüp esnafa para bırakmadan Olympia'yı terketmeleri. Esnafın derdi Yunanistan'da da tükenmiyor tabi. Neyse ki biz bi hafta boyunca iyi para bıraktık. :D





Agios Andreas Beach is very close to Katakolon Port, approximately 5 min. by car. I haven't been at the beach in daylight; but it looks nice at photo.
During summer school, I have been there two times and both times are really different each other. :D Keep in your mind, every Wednesday night there is a huge party. ;)

Katakolon Limanı'na çok yakın olan Agios Andreas plajı ismi itibariyle plaja ünlü bir Yunan'ın ismini taşıyormuş hissi yarattı bende, ama tabi büyük olasılıkla hiç bi alakası yok. 
Buraya da gündüz gitmedim hiç; ama fotoğrafta güzel görünüyor. :D 
İlk gittiğimizde ortam gayet sakinken, 
bir çarşamba gününe denk getirilen ikinci gidişimizde önceki halinden eser yoktu. :D






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder