20 Mart 2013 Çarşamba

Sarajevo/Bosnia and Herzegovina

We started our journey with flight from İstanbul Atatürk International Airport to Sarajevo International Airport. When we arrived to Sarajevo, firstly we settled our hotel which's name is Hotel Italia. Hotel is a little bit far away from old town center. (Baščaršija)
But it was the good experience walking towards city center while snowing. :)

İstanbul'daki varlığımızın asıl sebebinin Bosna Hersek'e gitmek olduğunu çoktan unutup kendimizi İstanbul'un akışına bırakmıştık ki gerçekle yüzleşip bavulları bir kez daha topladık.
 Sağlam bir kahvaltıdan sonra Nero'da geçirilecek güzel vakit ve Türk Hava Yolları'nın uçuş sırasında ikram ettiği sandwichlerin hayaliyle havaalanına doğru yola koyulduk.
Saraybosna'da başlayan bir haftada dört mevsim yaşadığımız gezimizin ilk mevsimi kıştı. Saraybosna, İzmir'de hasret kaldığımız kar taneleriyle karşıladı bizi.




Bosna Hersek'in başkenti olan bu şehirde iki gün kaldık ve turistik açıdan görülmesi gereken yerlerden Savaş Tüneli hariç hepsini gezip görecek, yerel lezzetleri tadacak bolca vaktimiz oldu.
Şehri gezmeye genel olarak Başçarşı'dan başlanıyor, ama otelin konumundan dolayı bizim son durağımız Başçarşı oldu.Her ne kadar Saraybosna'da gezerken biz kendimizi Bursa'da geziyormuş gibi hissetsek de siz  yine de seyahat rotanıza ekleyin bu güzel başkenti.

Türkiye'de yasaklanalı uzun yıllar olmasa da bir alışveriş merkezinde yemek yerken kapalı alanda sigara içebilen Bosnalı'ları garipsemedik değil. :D
 Benim gibi sigara dumanıyla sorun yaşayan insanlardansanız Saraybosna'yı yazın ziyaret edin. Her şey daha kolay olacaktır sizin için. ;)

Şehri gezerken 20 yıl öncesinde kalmış savaşın sarılmamış yaralarını binalardaki
 kurşun izlerinde görebilirsiniz. Hiç savaş yaşamamış bir nesil olarak bu kadar yakın bi geçmişte gerçekleşmiş olan savaşın izleri bile fazlasıyla üzücü olabiliyor.

Now we are starting our virtual Sarajevo tour with photos.














Sarajevo is the city that covers many
 historical and architectural attractions
 which are worth to see.
"What we tasted during our tour?" in both country Bosnia and Herzegovina and Croatia will be in another post issue.
Please be patient. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder