10 Mart 2013 Pazar

Bir Buluşma ve Aktarma Merkezi Olarak İstanbul






We met in Istanbul with my friend as our starting point of our Balkan tour and stayed 2 days long.
Whenever I visit Istanbul, I stayed different parts in Istanbul. This time my region was Besiktas and its neigbourhood. And ofcourse I fall in love Istanbul again just as a tourist.

Yurtdışına İstanbul'dan çıkıyorsan ve bu yolculuktan bir kaç gün önce İstanbul'a gelmez, onu bi ucundan keşfetmezsen gerçekten çok ayıp olur.










 İstanbul lise yıllarımda hep üniversiteyi okuyup sonrasında da hayatımı sürdüreceğim şehirdi benim için. Ama gel gör ki o işler öyle düşünmeyle olmuyor ve zamanın sizi hangi şehirlerle ve insanlarla tanıştıracağı hiç belli olmuyor. 
Neyse hayata dair klasik cümleleri bir kenara bırakırsak; İstanbul gezile gezile bitirilemeyecek, İzmir de yaşanacak şehirdir benim için. :)
Bu seferki İstanbul ziyaretim de Beşiktaş merkezliydi. 
Bizi o sevimli evinde ağırlayan ve bize eşlik eden Mine'ye bir kez daha teşekkürler, bizi uğurladıktan bi hafta kadar sonra gerçekleştirdiği İspanya gezisi umarım çok keyifli geçmiştir.
Bu postta İstanbul'da gidilebilecek yüzlerce mekandan ziyaret ettiğim ve çok hatta çok çok beğendiğim bir kaç yerden bahsedeceğim.
 Herhangi birine denk gelirseniz kapılarını aralamadan geçmeyin sakın. ;)

In this post you will meet some cafes, bars and restaurants of Istanbul in really wide range of them. They are just visited&liked places.

The first one is "Ara Cafe":
This nice cafe established by Ara Güler who is famous photographer in Turkey and also around the world.

Ziyaret edilip beğenilmiş ilk durağımız "Ara Cafe":
Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler tarafından açılmış ve sanatçının fotoğraflarının yanı sıra içinde pek çok incelik de barındıran bir kafe. Beyoğlu'nda tercih edilebilecek yemekleri, tatlıları, sohbetleri ve ortamı oldukça keyifli bir yer.
Ben tavsiyeler üzerine kış çayı ve çikolatalı kek denedim. Çikolatalı kekin porsiyonu oldukça büyük ve kış çayı başka bi yerde içebileceğiniz türden değil. Yaz gelmeden mutlaka deneyin. ;)


Second destination is "Recel Turevleri":
It is probably the best place to have a breakfast in Besiktas and also in Istanbul, I guess.

İstanbul'da kaldığımız sürece kahvaltılarımıza ev sahipliği yapan Reçel Türevleri gerçekten çok başarılı bir işletme. Boş masa bulmakta zorlanabilir, hatta kahvaltınız sonrasında masanıza göz diken diğer müşteriler tarafından kalkmanız gerektiğini belirten sert bir uyarı alabilirsiniz. :D
Hazır gelmişken mutlaka reçel için garip olabilecek meyve ve sebzelerden yapılmış çeşit çeşit ama kesinlikle lezzetli reçelleri deneyin. İsminden dolayı sadece reçel servis edilen kahvaltılar düşüncesi yerleşmesin kafanıza, ben kahvaltıda tatlı tüketmeyen biri olarak sevdim burayı, her çeşit kahvaltılık mevcut.
Siz kahvaltınızı yaparken masanıza bırakılan reçelli mini cupcake'lerin de tadına bakmadan kalmayın o masadan. ;)

Sahibi Türev'in bir de "Sandviç Türevleri" varmış. O da bi dahaki sefere inşallah. :D

Our last place is "Şiirci" for this post. It is an old house, both restaurant and bar, located in back streets of Taksim. Especially its starters (mezzes) are delicious.

Şiirci, sıcak ortamı, mezeleri ve çıtırdayan sobasıyla hem akşam yemeğinizde ev yemekleri yiyip hem de sonrasında şarap olur, bira olur, e tabi rakı olur içkinizi yudumlayabileceğiniz, asla tam olarak öğrenemeyeceğim Taksim'in arka sokaklarında birinde bulunan yerdir. :D


And some photos from rainy and cloudyIstanbul while we are discovering it.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder