31 Mart 2013 Pazar

Dubrovnik/Croatia - "Projection of Heaven on Earth"

If it is exist. :)

İddialı bi başlık oldu, farkındayım. :D
Ama Dubrovnik korunmuş doğası ve tarihi şehriyle, şimdiye kadar favorim olan iki şehri de
 (Münih - Brugge) solladı. 
Demiyorum ki "dünya üzerindeki en güzel yerdir"; ama her türlü yarışır.
  Bu konuda Portofino beni heyecanlandırmakta. Tarihi özelliğiyle Vatikan'ı da ekleyebiliriz listeye. Ha bi de Tayland adaları vardı, şimdi bi de Cape Town ve Ekvador'daki Galapagos 
adalarını falan da unutmamak lazım. :)
 "Ars longa vita brevis" aforizmasını "Itinera longa vita brevis" yapabiliriz gönül rahatlığıyla bence.
Ama siz yine de Dubrovnik'e mutlaka gidin. :D



Türkiye'den gidecekler için uyarı: 1 Nisan'dan itibaren Hırvatistan da "Schengen Ülkeleri" arasına katılacak ve Türkiye'ye vize uygulamaya başlayacaktır.


While you are traveling from Mostar to Dubrovrik, there are unique landscapes nearby the Adriatic sea which are worth to see and there are also border polices that made us really anxious.

Mostar'dan Dubrovnik'e olan yolculuğumuz sırasında yine bir "yolculuğu severim yollardan ötürü" durumu yaşandı ve hem yollara bakmaktan hem de sağ olsunlar sınır polisleri yüzünden pek uyuyamadık. Bu iki şehir arasında biri sınır kapısı olmak üzere 3 tane güvenlik kontrolü var. Neden üç derseniz nedenini ben de bilmiyorum; ama Dubrovnik'in, Bosna Hersek'le karışık konumundan olsa gerek. Bu güvenlik kontrollerinden geçerken hayatımda ilk defa ciddi anlamda yusufladım. Hatta polis memuru pasaportumun teker teker sayfalarını karıştırarak olmayan Hırvatistan giriş damgasını ararken, "Vizesi olsaydı da alsaydık kardeşim bu ne gerginlik böyle" dedirtti,  :D









Yolları aşıp şehir merkezine gelecek olursak da, bizim hiç beklemediğimiz; ama siz bu postu gördükten sonra sizi çok şaşırtamayacak denize bakan eski taş evler ve falezler, insanda burda yaşamalıyım düşüncesi yaratıyor.

Dubrovnik is an incredible city with its old stone houses nearby the cliffs
 apart from the Old Town of the city.


Rixos Libertas
















Hilton Grand Imperial
Garden of Dubrovnik University
Backyard of Dubrovnik University



City center where the old town is located towards to sea.
Old town will be another post subject which I hope to come soon. :)





And also there is a cablecar which you can get panaromic view of whole city; unfortunately we couldn't get it, because it was under maintenance.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder